Η Επιστημονική μας Ομάδα

Η Άννα Πλέσσα-Καφαντάρη γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 1974. Σπούδασε Ψυχολογία στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών. Παρακολούθησε στην Αγγλία κύκλους κατάρτισης στη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση για τις μαθησιακές δυσκολίες και τον αυτισμό, εργάστηκε ως αναλύτρια συμπεριφοράς και απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στην εφαρμογή προγραμμάτων βασισμένων στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) εργαζόμενη με πολλά παιδιά, γονείς και ειδικούς. Επίσης πιστοποιήθηκε σαν εκπαιδεύτρια κατάρτισης στο σύστημα Portage. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, το 2002 οργάνωσε και διευθύνει το Κέντρο «Μονορόδι», αρχικά στη Ζάκυνθο. Παράλληλα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην εφαρμογή των αρχών της ΑΒΑ στην εκπαίδευση, υπό την τετραετή εποπτεία του Δρ. GaryLaVignaτου Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΙΑΒΑ, Los Angeles, ΗΠΑ) και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Illinois, Chicago (αποφοίτησε με Α). Είναι επόπτης PECS, δηλαδή εκπαιδευμένη στην προχωρημένη χρήση του Συστήματος Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS), και υπήρξε για 10 χρόνια Εκπαιδεύτρια PECS. Είναι πιστοποιημένη Αναλύτρια από τη διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), αφού πρώτα εκπλήρωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας υπό εποπτεία και πέρασε επιτυχώς τις απαιτούμενες εξετάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχει εκπαιδεύσει επαγγελματίες στην εφαρμογή του PECS και στην κατάρτιση προγραμμάτων βασισμένων στην ΑΒΑ, στην Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες (ΗΑΕ, Κύπρο, Ισπανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια κ.ά.). Παρέχει σε ειδικούς πρωτοποριακή εκπαίδευση στην λειτουργική ανάλυση συμπεριφοράς και στη σύνταξη και εφαρμογή Θετικών συμπεριφοριστικών προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans), που είναι η τελευταία λέξη του συμπεριφορισμού για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλης της οικογένειας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Παιδιατρική στο Ιατρικό Ινστιτούτο Παιδιατρικής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και αποφοίτησε με άριστα. Τον Μάρτιο 1998 έλαβε τον τίτλο του παιδοψυχιάτρου στην Αθήνα και από τότε εργάζεται ιδιωτικά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και με Δημόσια Σχολεία στα Βόρεια Προάστια, όπου έκανε ψυχοεκπαίδευση γονέων. Ασχολήθηκε για χρόνια με τις Μαθησιακές δυσκολίες, ενώ παράλληλα επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην Υπερκινητικότητα-Απροσεξία και στις καταστάσεις όλου του Ιδεοψυχαναγκαστικού Φάσματος (αγοραφοβία και κοινωνική φοβία, άγχος αποχωρισμού, φάσμα του αυτισμού, τικ, κ.ά.). Είχε για χρόνια την επιστημονική ευθύνη φορέων, όπως το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Αμαρουσίου, η Ιατροπαιδαγωγική Μονάδα Μεγάρων, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής 'Μαργαρίτα'. Επίσης συνεργάστηκε με ιδιωτικά Κέντρα σαν υπεύθυνος παιδοψυχίατρος, όπως το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, το Αλφαβητάρι κ.ά. Η επιστημονική κατεύθυνση που ακολουθεί είναι η νευροψυχολογική-νευροψυχιατρική, η συμπεριφοριστική και η γνωσιακή. Είναι πατέρας 6 παιδιών. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με θέματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παιδοψυχιάτρων και κλινικών ψυχολόγων. Από το 2004 συνεργάζεται με το «Μονορόδι» και έχει υπάρξει εταίρος του κέντρου από την εποχή της επέκτασής του στην Αθήνα.

Η Σταυρούλα Παγώνη τελείωσε το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογία) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994. Έκτοτε και μετά από πληθώρα σεμιναρίων συνεχιζόμενης κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή δούλεψε ως ψυχοπαιδαγωγός σε διάφορα κέντρα και ιδρύματα σε Αθήνα και επαρχία. Από το 2005 συνεργάζεται με το επιστημονικό κέντρο "Μονορόδι" στον τομέα της μαθησιακής αποκατάστασης και των πρακτικών δεξιοτήτων για την αυτονομία στην κοινότητα, κυρίως σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ και με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς και στην εκπαίδευση γονέων στη μελέτη των παιδιών στο σπίτι. Σήμερα, για τις ίδιες ομάδες παιδιών εποπτεύει την εφαρμογή προγραμμάτων που στοχεύουν όχι μόνο σε γνωστικές δεξιότητες, αλλά ευρύτερα στις κοινωνικο-συναισθηματικές συμπεριφορές. Η Σταυρούλα έχει εκπαιδευτεί στη λειτουργική αξιολόγηση συμπεριφοράς (FBA) και στην εφαρμογή συμπεριφοριστικών προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans), ώστε τα προγράμματα να έχουν νόημα για το ίδιο το παιδί και για την οικογένεια. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι πιστοποιημένη Βοηθός Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCaBA) από τη διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), αφού πρώτα εκπλήρωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας υπό εποπτεία και πέρασε επιτυχώς τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Η Μαρία Βρούντζου πήρε πτυχίο ψυχολογίας στο Coventry University της Αγγλίας το 1999 και κατόπιν συνέχισε με τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, παίρνοντας τον τίτλο MSc το 2001. Εργάστηκε ως ψυχολόγος σε Παιδικούς Σταθμούς & Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Πάτρα. Από το 2004 έως σήμερα συνεργάζεται με το Εκπαιδευτικό Κέντρο για τον Αυτισμό 'Μονορόδι' Αρχικά, την χρονική περίοδο 2004-2005, ασχολήθηκε με θεραπευτικά προγράμματα παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και κατόπιν, από το 2005 και εξής, ασχολήθηκε ως ψυχολόγος στην διαχείριση και επίλυση θεμάτων των οικογενειών του ΜΟΝΟROΔΙ. Επιπρόσθετα ασχολήθηκε και με τα πολύπλευρα θέματα της συνεργασίας γονέων και κέντρου, και με σύνθετα θέματα οργάνωσης των υπηρεσιών του ΜΟΝΟROΔΙ.

Απόφοιτος της Σχολής Εργοθεραπείας ΑΤΕΙ Αθηνών και πιστοποιημένος εποπτευόμενος Αναλυτής Συμπεριφοράς από το Διεθνές Συμβούλιο Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια, που αφορούσαν τόσο στις αναπτυξιακές διαταραχές, όσο και σε άλλες διαταραχές που χρήζουν εργοθεραπευτικής και συμπεριφορικής παρέμβασης. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων στο Μονορόδι, που αφορούν σε εφαρμογές της ΑΒΑ για την ειδική αγωγή, τη διαχείριση των συναισθημάτων, την πειραματική ανάλυση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση προβληματικών συμπεριφορών, τη διδασκαλία κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης. Τα εν λόγω σεμινάρια τα παρακολούθησε από εισηγητές που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι επιστήμονες, όπως ο Gary LaVigna, ο Andy Bondy, ο Χρήστος Νικόπουλος, ο Neil Martin, ο Xavier Ortega και ο Gregory Hanley. Συνεργάζεται με το Μονορόδι από τον Οκτώβριο του 2008 και δέχεται συνεχιζόμενη εποπτεία, όπως όλα τα στελέχη μας. Εργάζεται ως εκπαιδευτής και επόπτης τμημάτων για άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Επίσης, το Νοέμβριο του 2015 είχε λάβει τον τίτλο του Πιστοποιημένου Θεραπευτή Συμπεριφοράς (Registered Bahavior Technician), τον Απρίλιο του 2017 αποφοίτησε από το Ελληνικό πρόγραμμα για την απόκτηση τίτλου ως πιστοποιημένος εποπτευόμενος Αναλυτής Συμπεριφοράς (ΒCaBA) και τον Δεκέμβριο του 2018 πιστοποιήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό. Τέλος, από το 2012 πραγματοποιεί ομιλίες σε πανελλήνια συνέδρια και διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια πανελλαδικά, με την ομάδα του «ΜΟΝΟRΟΔΙ».

Η Γεωργία Ξυνή αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, , το 2011. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά από σεμινάρια για τις μαθησιακές δυσκολίες, την ΔΕΠΥ και τις ΔΑΦ. Πρωτοήλθε στο Μονορόδι ως ασκούμενη το 2010, αρχικά συμμετέχοντας σε κατ’ οίκον προγράμματα συμπεριφοράς και μετέπειτα ως εκπαιδεύτρια στο Κέντρο, με παιδιά χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας. Έχει παρακολουθήσει τους δύο ετήσιους Κύκλους Μετεκπαιδεύσεων για τη διαχείριση συμπεριφοράς και τις επικοινωνιακές παρεμβάσεις και έχει συμμετάσχει ως κύρια εκπαιδεύτρια σε εντατικά καλοκαιρινά προγράμματα παρέμβασης (Summer School). Στο παρελθόν είχε πιστοποιηθεί ως εφαρμόστρια του εναλλακτικού και επαυξητικού συστήματος επικοινωνίας PECS από την Pyramid Hellas. Από το 2012 είναι κύρια θεραπεύτρια σε ομάδες παιδιών με σύνδρομο Asperger και ΔΕΠΥ, καθώς και σε ομάδες χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας. Επίσης, εκπαιδεύει και καθοδηγεί οικογένειες και επαγγελματίες στην εφαρμογή τεχνικών διαχείρισης συμπεριφοράς και πρακτικών που αφορούν γενικότερα την Ανάλυση Συμπεριφοράς. Το 2016 ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών ΑΒΑ, εγκεκριμένο από την διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BCBA ) στο μη κερδοσκοπικό Σωματείο “ΜΟΝΟRODI”. Από τον Δεκέμβριο του 2017 είναι πιστοποιημένη Αναλύτρια Συμπεριφοράς(BCaBA) από τη διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), αφού πρώτα εκπλήρωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας υπό εποπτεία και πέρασε επιτυχώς τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Γεννήθηκε το 1969 στην Κομοτηνή και έζησε σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ακολουθώντας τις μεταθέσεις της οικογένειάς του. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και ειδικεύτηκε στη Παιδοψυχιατρική, στην Αθήνα, στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γ. Ν. Π. Αθηνών Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Παιδοψυχίατρος στην Κόρινθο και την Αθήνα.
Ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Μονορόδι τον Απρίλιο του 2017 και βρήκε μία επιστημονική στέγη και μία ομάδα συνεργατών που του χαρίζουν έμπνευση, δύναμη και διαρκή ανατροφοδότηση.
Οι τομείς που έχει εκπαιδευτεί και συνεχίζει να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται είναι κυρίως η Ψυχιατρική της Εφηβείας, διαταραχές πρόσληψης τροφής, νευροαναπτυξιακές διαταραχές, συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές. Αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις προκλήσεις μιας οικογένειας, η οποία περιλαμβάνει και τις δύο κόρες του, πρακτικά και επιστημονικά ασχολείται με τη Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους, παρακολουθώντας το τετραετές Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας.
Βιώνοντας τον αθλητισμό σαν μια γιορτή και απολαμβάνοντας τη διάδραση με τα παιδιά, συμμετέχει συχνά ως γιατρός σε κατασκηνώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και ως γιατρός Αγώνων με ενήλικες και με παιδιά.

Ο Σερακιώτης Λάμπρος αποφοίτησε από το ΤΕΙ Κρήτης, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Κοινωνικών Λειτουργών), τον Μάιο του 2008. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά από σεμινάρια για την ΔΕΠΥ και τις ΔΑΦ. Στο Μονορόδι πρωτοήλθε ως ασκούμενος το 2012, αρχικά συμμετέχοντας με παιδιά χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας σε προγράμματα PECS και κοινωνικής επικοινωνίας στο Μονορόδι και σε κατ’ οίκον παρεμβάσεις. Έχει παρακολουθήσει τον κύκλο μετεκπαίδευσης για τη διαχείριση συμπεριφορών και τις επικοινωνιακές παρεμβάσεις.Από το 2013 συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε προγράμματα συμπεριφοράς και επικοινωνιακής παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με ΔΕΠΥ και Asperger, τόσο σε προγράμματα του Κέντρου μας, όσο και σε σχολικά πλαίσια ως συνοδός παράλληλης στήριξης .Από το Φεβρουάριο 2016 είναι Πιστοποιημένος ως Θεραπευτής Συμπεριφοράς (Registered Behavior Technician) από το Διεθνές Συμβούλιο BACB.

Γεννήθηκε το 1986 στη Χίο. Το 2009 αποφοίτησε από το τμήμα
Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με Ειδίκευση στην Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ίδια χρονιά πήρε την επάρκεια στη νοηματική γλώσσα από την Ελληνική Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και ξεκίνησε να εκπαιδεύεται στο "Μονορόδι" στα εξής: 1) Εις Βάθος Κατάρτιση για άρτια μαθήματα PECS το 2010, 2) ABA I : Learning Theory – Introduction to Applied Behavior Analysis, 3) Master Class ABA: Συνοδοί Παράλληλης Στήριξης, 4)ΑΒΑ ΙΙ: Εξειδικευμένες παρεμβάσεις για Διαχείριση Συμπεριφοράς, και 5) Registered Behavior Technician (40-hour Coursework Requirement) με επόπτρια την κα Άννα Πλέσσα,BCBA.
Επιπλέον, το 2011 ξεκίνησε να ασχολείται με την Συμβουλευτική ολοκληρώνοντας το Certificate και το Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (Person-Centred Counselling) από το Βρετανικό Κρατικό Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Τον Ιούνιο του 2018 πήρε το Master’s in Person-Centred Counselling and Psychotherapy.
Από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται κυρίως με παιδιά και εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, ασχολείται με εκπαιδεύσεις γονέων στο σπίτι και Συμβουλευτική γονέων, ενηλίκων και εφήβων. Από τον Νοέμβριο 2015 είναι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (Registered Behavior TechnicianTM) από το διεθνές Συμβούλιο Πιστοποίησης BACB .

Η Στεφανία Ζαμπάνκα αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας (Bachelor) του Αμερικάνικου Κολλέγιου της Ελλάδας (Deree) το 2010. Το 2012 ολοκλήρωσε το MSc (Master of Science) στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (IOE, UCL). Κατά την παραμονή της στην Αγγλία από το 2010 εργάστηκε ως Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς και κύρια θεραπεύτρια Διαχείρισης Προβληματικών Συμπεριφορών και υποστήριξε παιδιά κυρίως με διαταραχές του φάσματος Αυτισμού και σύνδρομο Asperger από 3-15 χρονών, κυρίως με βάση το VBMAPP και ABLLS-R assessment tools. Απέκτησε πλούσια εμπειρία σε συνεργασία με ειδικά και κανονικά σχολεία (Λονδίνο, Σάρεϋ), καθώς και σε κατ’ οίκον προγράμματα με παιδιά.
Tο 2016 ολοκλήρωσε εξ’ αποστάσεως την εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis)στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης στο Florida Institute of Technology (F.I.T.).Από τον Σεπτέμβριο 2017 είναι πιστοποιημένη Αναλύτρια Συμπεριφοράς από τη διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB), αφού πρώτα εκπλήρωσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας υπό εποπτεία και πέρασε επιτυχώς τις απαιτούμενες εξετάσεις. Είναι μέλος της Εκπαιδευτικής Εταιρείας για τη Νευροανάπτυξη "ΜΟΝΟRΟΔΙ" από το 2016 και εργάζεται κυρίως με παιδιά και εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Επίσης, εποπτεύει επαγγελματίες που στοχεύουν στην απόκτηση Πιστοποίησης από το Διεθνή Οργανισμό και παρέχει γραμματειακή υποστήριξη για το BCBA/BCaBA course sequence στο Mονορόδι.

Η Τζούλια Δέμου αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών το 2015 (κατεύθυνση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς). Το ίδιο έτος ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο φορέα «Μονορόδι» και συμμετείχε στην ετήσια Μετεκπαίδευση Ι στη Συμπεριφορική-Επικοινωνιακή Παρέμβαση του εν λόγω κέντρου. Έχει λάβει μέρος στο 1ο και 2οSummerSchool που διοργάνωσε η EABA στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 2015 και στο Cadiz της Ισπανίας το 2017, καθώς και στο SummerSchool που διεξήχθη στο «Μονορόδι» τον Ιούλιο του 2016. Επιπροσθέτως, έχει παρουσιάσει στο 2ο και στο 3οΠανελλήνιο Συνέδριο Ανάλυσης Συμπεριφοράς την πτυχιακή έρευνά της και την 1ηερευνητική εργασία της, που εκπόνησε στα πλαίσια του BCBAApprovedCourseSequence. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει συνοδείες σε σχολικά πλαίσια και κατ'οίκον εκπαίδευση. Από το Σεπτέμβριο του 2016 είναι εκπαιδεύτρια στο «Μονορόδι». Τον Μάρτιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (RegisteredBehaviorTechnician) από το Διεθνές Συμβούλιο BΑCB. Από το Νοέμβριο του 2016 παρακολουθεί τον κύκλο μαθημάτων για την απόκτηση Πιστοποίησης τίτλου Βοηθού Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCaBA) από το Διεθνή Οργανισμό.

Η Ναταλία Α. Παπακωνσταντίνου μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2004 από το τμήμα Ψυχολογίας (Bachelor) του Πανεπιστημίου της Γουϊνόνα, Μινεσότα, Η.Π.Α., όπου εργάστηκε σαν σύμβουλος υποστηριζόμενης διαβίωσης για ενήλικες και παιδιά με ειδικές ανάγκες ή/και με ψυχολογικές νόσους. Εν συνεχεία, έκανε έρευνα στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου και δίδασκε το προπτυχιακό μάθημα «Ο Εγκέφαλος και η Συμπεριφορά» στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, Η.Π.Α. Από το 2010 δραστηριοποιήθηκε στην Αθήνα παρακολουθώντας τα ετήσια προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης στο ΕΚΠΑ «Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή» και στο Μονορόδι «Μετεκπαίδευση: Συνεχιζόμενη Κατάρτιση στον Αυτισμό», καθώς και πληθώρα άλλων σεμιναρίων, όπως κατάρτιση στο PECS, TEACCH, παιγνιοθεραπεία, παιδικό ιχνογράφημα και ψυχολογικές μετρήσεις. Παράλληλα εργαζόταν εθελοντικά σαν ψυχολόγος στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και σαν ειδική παιδαγωγός σε ειδικό νηπιαγωγείο και κέντρα, πάντα με παιδιά. Η συνεργασία της με το Μονορόδι ξεκίνησε το 2011 σαν μετεκπαιδευόμενη και έπειτα σαν θεραπεύτρια το 2012. Απέκτησε τον τίτλο M.Sc. στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία Παιδιών (Μaster) από το Πανεπιστήμιο του Σέντραλ Λάνκασαϊρ (UClan) της Αγγλίας το 2013. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στα Η.Α.Ε. ως κύρια θεραπεύτρια και υπεύθυνη προγραμμάτων για κατ΄οίκον προγράμματα σε παιδιά με χαμηλής λειτουργικότητας αυτισμό, εκπαίδευε προσωπικό σε βασικές δεξιότητες διαχείρισης της συμπεριφοράς, παρείχε ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς και παράλληλα έκανε την εποπτευόμενη εξάσκησή της στο NECC-Abu Dhabi σε τάξη με αγόρια (ΔΑΦ) με σοβαρές προβληματικές συμπεριφορές. Από το Μάρτιο του 2018 είναι Πιστοποιημένη Αναλύτρια Συμπεριφοράς (BCBA) από τη Διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης Αναλυτών Συμπεριφοράς (BACB).

Η Άννα αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Αθήνας, τμήμα Εργοθεραπείας, το 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της προσέφερε εθελοντική εργασία συναφή με το επάγγελμά της, τόσο σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) όσο και σε κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά από σεμινάρια για τη ΔΕΠΥ και τις ΔΑΦ. Πρωτοήλθε στο Μονορόδι ως ασκούμενη το 2012, αρχικά συμμετέχοντας σε προγράμματα στο Κέντρο με παιδιά χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας, στη συνέχεια σε προγράμματα εργοθεραπείας/συμπεριφοράς τόσο κατ’ οίκον όσο και κοινότητας και τέλος σε σχολικά πλαίσια ως συνοδός παράλληλης στήριξης. Έχει παρακολουθήσει τους δύο ετήσιους Κύκλους Μετεκπαιδεύσεων για τη διαχείριση συμπεριφορών και τις επικοινωνιακές παρεμβάσεις. Από το 2013 συμμετέχει ως κύρια εκπαιδεύτρια σε ομάδες παιδιών με σύνδρομο Asperger και ΔΕΠΥ. Από τον Φεβρουάριο 2016 είναι Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (Registered Behavior Technician) από το Διεθνές Συμβούλιο BΑCB. Τον Φεβρουάριο 2015 ξεκίνησε τον κύκλο μαθημάτων για την απόκτηση Πιστοποίησης τίτλου Βοηθού Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCaBA) από το Διεθνή Οργανισμό. Από το Μάιο 2019 είναι Βοηθός Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCaBA).

Αποφοίτησε το 2012 από το τμήμα λογοθεραπείας του Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Καθ’ολη τη διάρκεια των σπουδών της έκανε πρακτική άσκηση σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα και ιδρύματα. Συγχρόνως παρακολουθούσε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια λογοθεραπείας. Το 2013-2015 παρακολούθησε στο Μονορόδι τους δύο ετήσιους κύκλους μετεκπαίδευσης στη διαχείριση συμπεριφοράς και τις επικοινωνιακές παρεμβάσεις σε παιδιά με ΔΑΦ και ΔΕΠΥ. Από το 2015 συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια στο Μονορόδι σε ομάδες παιδιών μέτριας- χαμηλής λειτουργικότητας. Συγχρόνως κάνει συνοδεία σε σχολικά πλαίσια και αναλαμβάνει κατ’ οίκον περιστατικά για λογοθεραπεία. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια συμπεριφορας ( Register Behaviour Technician) από το διεθνές Συμβούλιο BACB.

Αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας του Queen Margaret University του Εδιμβούργου το 2012. Καθ'όλη τη διάρκεια των σπουδών της έκανε την πρακτική της σε δημόσια και ιδιωτικά κέντρα άμεσα συνυφασμένα με την ειδικότητά της. Πρωτοήλθε στο Μονορόδι το 2013 και παρακολούθησε τους δύο ετήσιους κύκλους μετεκπαίδευσης με αντικείμενο τη διαχείριση συμπεριφορών και τις επικοινωνιακές παρεμβάσεις. Παράλληλα παρακολουθούσε και σεμινάρια λογοθεραπείας. Από το 2014 συμμετέχει ως κύρια εκπαιδεύτρια στο Μονορόδι σε ομάδες παιδιών χαμηλής και μέτριας λειτουργικότητας σε προγράμματα PECS και κοινωνικής επικοινωνίας, καθώς και σε σχολικά πλαίσια ως συνοδός παράλληλης στήριξης. Επίσης απασχολείται σε ατομικά προγράμματα κλασσικής Λογοθεραπείας. Από το Δεκέμβριο του 2015 είναι πιστοποιημένη ως θεραπεύτρια συμπεριφοράς (Register Behaviour Technician )από το διεθνές Συμβούλιο BACB.

Η Γιάννα Ξυνή αποφοίτησε από τα ΤΕΙ Αθήνας, τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας (Επισκεπτών Υγείας). Πρόκειται για ένα καινούργιο μέλος της ομάδας μας προερχόμενη από τον γενικό χώρο υγείας, όπου είχε συνεισφέρει κυρίως διοργανώνοντας Προγράμματα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας και πραγματοποιώντας πρακτική άσκηση σε Κέντρο Μητέρας και Παιδιού όπου πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί. Τώρα μας προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη, ασχολείται με τη σύνταξη, αντιγραφή και αρχειοθέτηση κειμένων, την ταξινόμηση φακέλων, τη διαχείριση και διακίνηση αλληλογραφίας, την προφορική επικοινωνία και γενικότερα με εργασίες γραφείου. Συμμετέχει επίσης στη διοργάνωση των σεμιναρίων μας.

Honors Degree BSc Μαθηματικός
Υπεύθυνος Ανάπτυξης &
Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Ο Φίλιππος Κελεμένης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο YORK του Καναδά λαμβάνοντας πτυχίο Μαθηματικού το 1984. Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, υλοποίηση, διαχείριση και τον έλεγχο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το 1991 έως σήμερα, καταθέτοντας και υλοποιώντας εκατοντάδες προγράμματα. Πολύχρονη εμπειρία στη Διοίκηση Έργων με έμφαση την Επαγγελματική Κατάρτιση και Εκπαίδευση. Σύνταξη και Παρακολούθηση Προϋπολογισμού. Παρακολούθηση- διαχείριση έργων και συμβάσεων. Σύνταξη τευχών δημοπράτησης.
Έχει συνεργαστεί με πληθώρα φορέων του Δημοσίου, ΝΠΙΔ, Πανεπιστήμια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεγάλες Ιδιωτικές Επιχειρήσεις.
Ικανότητα – εμπειρία στη διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, τεχνικές συγκρούσεων.
Πολυετής εμπειρία και ενασχόληση στην Διεύθυνση μεγάλων Οργανισμών, ΝΠΙΔ & Ιδρυμάτων, με αντικείμενο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, άνεργοι, μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες.) Από το 2001 πιστοποιημένος Διευθυντής Κατάρτισης από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ του Υπουργείου Παιδείας.